ArchiXL

WikiXL ontwerpt, implementeert en ondersteunt oplossingen op basis van kennismanagementsoftware.  Hieronder vindt u een overzicht van onze producten en diensten.

Ontwerpen en implementeren van een kennismanagementwiki

Samen met de klant wordt een model opgesteld van de kennis die gestructureerd moet kunnen worden geregistreerd en ontsloten. Dit model is de basis voor de invoerschermen en de weergave van de kennis in de wiki. Daarnaast worden de dynamische pagina's opgezet voor het ontsluiten van de kennis. Ook wordt gekeken naar meer specifieke functionaliteit die met behulp van onze generieke modellen en componenten kan worden gefaciliteerd. Zonodig kan maatwerk een oplossing bieden.

Standaard kennismodellen

Op basis van de ervaring in projecten heeft WikiXL een aantal standaard kennismodellen ontwikkeld die snel kunnen worden ingezet. Er zijn kennismodellen beschikbaar op het gebied van onder meer IT- en Enterprisearchitectuur (ArchiMate, architectuurprincipes), Bronnen en Documenten (Dublin Core), Standaarden, Begrippen, en Project- en Issuemanagement. Deze standaardmodellen zijn onderling te combineren, zodat uw kennis daadwerkelijk 'in context' vastgelegd wordt.

Referentie-architecturen

WikiXL stelt een aantal referentie-architecturen als wiki's ter beschikking, maar deze kennis kan ook geïncorporeerd worden in uw eigen wiki. Dit kan met de onderstaande referentie-architecturen:

Standaard componenten

Naast het gebruik van standaard open source componenten, ontwikkelt ArchiXL ook zelf functionele modules. Verbeteringen aan bestaande componenten worden zoveel mogelijk teruggegeven aan de open source community.

Voorbeelden van modules die door ArchiXL zijn ontwikkeld voor het architectuurdomein:

  • GEMMA import, mogelijkheid om GEMMA thema’s en principes over te halen naar de eigen wiki.
  • ARIS interface, de mogelijkheid om op van de ARIS HTML export ARIS modellen te presenteren als clickable images
  • PSA generator, de mogelijkeheid om middels een korte dialoog een PSA te genereren die hergebruik maat van de kennis in de architectuurwiki(‘s).

WikiXL platform as a service

WikiXL biedt haar platform aan als een service. Dit betekent dat het platform als een gehoste dienst wordt geleverd tegen vaste kosten per maand waardoor u zelf geen zorg meer heeft voor beheer en eindeloze updates. WikiXL levert het volgende beheer: 

  • Technisch Beheer. WikiXL draagt zorg voor het up to date houden van de server software met beveiligings- en reguliere updates.
  • Applicatiebeheer. WikiXL draagt zorg voor het correctief onderhoud op de applicatiesoftware (Mediawiki, semantische plugins, Apache, PHP en MySQL) en het kennismodel. Menu - Responsive