• It Architectuur Amersfoort

  

  • Home
  • Diensten
  • Aan de slag met de Omgevingswet

Aan de slag met de Omgevingswet

Hoe zorgt u ervoor dat uw informatievoorziening klaar is voor de Omgevingswet? Welke stappen kun je als organisatie zetten?

ArchiXL specialist met alle kennis en een gedegen aanpak

Per 2021 treedt de Omgevingswet in werking. Een grote verandering in wetgeving die grote gevolgen heeft voor de informatievoorziening binnen de overheid. ArchiXL heeft door jarenlange ervaring veel kennis van de processen, systemen, gegevens en standaarden die van belang zijn voor de Omgevingswet. Zo dragen we bij aan de architecturen voor de Omgevingswet voor gemeenten (GEMMA) en het ontsluiten van informatie over de leefomgeving en het verbeteren van de kwaliteit ervan. Hiermee is ArchiXL de specialist op het gebied van de processen en informatievoorziening voor de Omgevingswet. Op basis van onze kennis hebben wij een gedegen aanpak ontwikkeld waarmee we gemeenten, waterschappen en provincies helpen hun informatievoorziening klaar te stomen voor de Omgevingswet. Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? We gaan graag in gesprek!

Wat bieden wij?

Naast specifiek inhoudelijk advies bieden wij een aanpak voor het invoeren van de Omgevingswet.

Inhoudelijk advies: specifieke kennis voor de Omgevingswet.

  • Gegevensbeheer en gegevenskwaliteit: de Omgevingswet vraagt veel van overheidsorganisaties op gebied van gegevens en informatie. We kunnen ervoor zorgen dat uw gegevensbeheer maximaal is voorgesorteerd op de Omgevingswet.
  • Regelbeheer: de Omgevingswet stelt regels centraal. Regels vertellen een gebruiker wat wel en niet mag op een bepaalde locatie. Dezelfde regels ondersteunen de ambtenaar bij het wel of niet toekennen van een vergunning. Regelbeheer is hierbij essentieel.
  • Architectuur: de Omgevingswet komt met een aanzienlijk aantal eisen op gebied van de informatievoorziening. Met enterprise-architectuur voert u gericht wijzigingen door in uw informatievoorziening zodat deze klaar is voor de Omgevingswet.

Aanpak: de informatievoorziening van uw organisatie klaar voor de Omgevingswet.

  • Nulmeting Informatievooriening Omgevingswet: inzicht in de huidige situatie van de informatievoorziening van uw organisatie.
  • Toekomstige situatie: op basis van landelijke standaarden creëren we samen een toekomstbeeld waarbij uw informatievoorziening klaar is voor de Omgevingswet.
  • Analyse en plan van aanpak: inzicht in wat uw organisatie te doen staat om klaar te zijn voor de Omgevingswet.

Informatievoorziening kick-off workshop: na deze interactieve workshop is uw organisatie op de hoogte van de Omgevingswet en de veranderingen op gebied van de informatievoorziening.

Voorbeelden van ArchiXL Omgevingswet projecten

ArchiXL had een bepalende rol in diverse Omgevingswet projecten waaronder:

Contact

ArchiXL B.V.
Nijverheidsweg Noord 60A-27
3812 PM Amersfoort

Telefoon: 033 258 5545

E-mail: info@archixl.nl

   

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuws en ontwikkelingen binnen ArchiXL?

Aanmelden voor de nieuwsbrief