• It Architectuur Amersfoort
  • Home
  • Klanten
  • Financiële sector

Financiële sector

Nu de kredietcrisis over zijn hoogtepunt heen is krijgen financiële instellingen weer ruimte om te kijken naar de toekomst en producten te ontwikkelen waarmee ze zich kunnen onderscheiden. Meer dan voorheen zal de aandacht uitgaan naar risicobeheersing. Het aantal richtlijnen en transparantie t.a.v. het naleven van deze richtlijnen zal hierdoor toenemen. Een correcte en tijdige informatievoorziening wordt hierdoor cruciaal. Dit zal een zwaar beroep doen op de vaardigheden van informatie- en ICT-management, omdat de huidige legacy ICT-omgevingen daar niet op ontworpen zijn. Ook de business zelf zal veranderen. Het wordt steeds belangrijker veranderingen in volledige samenhang te beschouwen en processen en systemen steeds meer te integreren.

Achmea

Bij Syntrus Achmea, de pensioenuitvoerder van Achmea, heeft ArchiXL een belangrijke bijdrage geleverd aan de architectuur. Architecten hebben de doelarchitectuur opgesteld en hebben hun kennis en kunde praktisch ingezet bij een aantal belangrijke projecten op het gebied van pensioenuitvoering. Een voorbeeld van een dergelijk project is het afkoop project waarin opgebouwde pensioenrechten van niet actieve deelnemers werden afgekocht.
"Het was opvallend hoe snel de architecten van ArchiXL zich hadden ingewerkt in onze organisatie. Ze hebben praktische resultaten geboekt in projecten. Daarnaast hebben ze bijgedragen aan het op de kaart zetten van architectuur als middel om IT en bedrijfsvoering op één lijn te krijgen én te houden. Mede dankzij ArchiXL hebben we al veel concrete resultaten bereikt en hebben we architectuur bij Syntrus Achmea op de kaart gezet. ” (Erik Stokkers, Afdelingshoofd Achmea IT)

Download uitgebreide beschrijving

Contact

ArchiXL B.V.
Nijverheidsweg Noord 60A-27
3812 PM Amersfoort

Telefoon: 033 258 5545

E-mail: info@archixl.nl

   

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuws en ontwikkelingen binnen ArchiXL?

Aanmelden voor de nieuwsbrief