• It Architectuur Amersfoort

  

  • Home
  • Opleidingen
  • Architectuurprincipes

Architectuurprincipes

Architectuurprincipes zijn het gereedschap van de architect om de belangrijkste uitgangspunten vast te leggen. Zij stellen kaders aan het ontwerp van de organisatie en de bijbehorende informatievoorziening. Daarmee scheppen ze helderheid en voorkomen ze eindeloze en nutteloze discussies. Daarnaast zorgen ze ervoor dat belangrijke risico’s worden vermeden. Architectuurprincipes zijn dan ook de hoeksteen van architectuur en het opstellen ervan is een kernvaardigheid van architecten.

In deze cursus worden zowel de huidige theoretische inzichten als praktische ervaringen met architectuurprincipes belicht. Hierdoor is de deelnemer in staat goed te doorgronden wat architectuurprincipes zijn, maar krijgt deze tevens praktische handvatten om deze in de praktijk toe te passen.

Programma

Dag 1: Inleiding en overzicht
Op deze dag wordt een overzicht gegeven van architectuurvakgebied en de rol van architectuurprincipes. Daarnaast wordt dieper ingegaan op architectuurprincipes zelf: de concepten, het totstandkomingsproces en best-practices rond architectuurprincipes. In deze dag zal ook een casus worden uitgewerkt. Huiswerk is het toepassen van de theorie op de situatie van de deelnemer.

Dag 2: Verdere verdieping en toepassing
Op deze dag wordt dieper ingegaan op architectuurprincipes: wat voor principes zijn er en hoe hangen ze met elkaar samen? De theorie zal worden toegepast op de eigen situatie van de deelnemer. Ook zal worden ingegaan op de toepassingsgebieden van architectuurprincipes en zullen bestaande principes worden beoordeeld.

Leerdoelen

  • Kennis hebben van Enterprise Architectuur vakgebied in het algemeen en de rol van architectuurprincipes.
  • Kennis hebben van architectuurprincipes en de wijze waarop deze kunnen worden gebruikt.
  • Vaardigheid hebben om zelf architectuurprincipes op te stellen en bestaande architectuurprincipes te beoordelen.

Doelgroep

De cursus is relevant voor iedereen die zijn architectuurwerk op een hoger niveau wil brengen. Van deelnemers wordt een HBO denkniveau verwacht.

Werkvormen

De cursus bestaat voor een deel uit presentaties, maar bevat ook veel ruimte voor oefening en discussie. Er wordt in de cursus gebruik gemaakt van een casus, maar de deelnemers worden ook in de vorm van huiswerk gevraagd hun eigen praktijksituatie in te brengen.

Cursusduur en locatie

De cursus duurt 2 dagen van 09:30 tot 17:00 uur of van 14.00 tot 21.00 uur en wordt gegeven in het midden van het land.

Kosten

De kosten bedragen € 950,00 exclusief BTW en zijn inclusief materiaal, koffie, thee en een lichte maaltijd.

Data

Deze cursus wordt op dit moment alleen als in-company training aangeboden.

Inschrijven

Wil je meer informatie over deze cursus, neem dan contact op met Danny Greefhorst via e-mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of telefoon (06-45239926).

Contact

ArchiXL B.V.
Nijverheidsweg Noord 60A-27
3812 PM Amersfoort

Telefoon: 033 258 5545

E-mail: info@archixl.nl

   

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuws en ontwikkelingen binnen ArchiXL?

Aanmelden voor de nieuwsbrief