• It Architectuur Amersfoort

  

Bijdrage aan SMWCon congres

ArchiXL was aanwezig bij de conferentie specifiek gericht op de gemeenschap van semantische wiki-professionals: SMWcon.

De 13e semantische Mediawiki conferentie (SMWCon) werd gehouden in Frankfurt afgelopen 28 tot 30 september. Meer dan 100 internationale bezoekers deelden daar ervaring met het toepassen van wikis en welke uitbreidingen op de wiki software zij hebben gemaakt voor hun gebruikers. ArchiXL sponsorde deze bijeenkomst samen met de organisatie achter Wikipedia. Er zijn inmiddels al allerlei organisaties met een behoefte aan kennismanagement die ons wiki platform gebruiken. Dit platform maakt gebruik van de open source software Semantic MediaWiki dat centraal staat op deze jaarlijkse conferentie.

ArchiXL presenteerde op deze bijeenkomst ArchiMedes; een standaard oplossing voor het ontsluiten van architectuur, gebaseerd op de ArchiMate uitwisselstandaard. Deelnemers aan de conferentie waren vooral geïnteresseerd in de mogelijkheden die deze oplossing biedt voor het tonen van architectuurmodellen en het tonen van alle gegevens en relaties van objecten. Er was ook interesse in onze standaard oplossing voor het ondersteunen van information security management systemen: de ISMS wiki. Hierin kunnen organisaties grip krijgen op informatiebeveiliging door hun maatregelen gestructureerd in kaart te brengen.

Toine presenting Archimedes at SMWcon

In de presentaties werden veel interessante toepassingen van semantische wiki’s getoond. Dit varieerde van ziekenhuizen die doktoren in staat stellen zelf analyses te doen op patiëntgegevens tot het gebruik van een wiki om domotica slimmer te laten samenwerken om ouderen in hun huis te helpen. Duidelijk was dat wereldwijd organisaties Semantic Mediawiki gebruiken, tot in het ISS aan toe. Het Kadaster presenteerde haar innovatiefunnel waarmee zij innovatieprojecten beheert. ArchiXL’s zusterorganisatie XL&Knowledge heeft het Kadaster daarbij geholpen met een wiki waar innovaties in beheerd en gevisualiseerd kunnen worden. Deze wiki is ook gekoppeld aan een tool voor het visualiseren van Linked Data.

Presenting the Kadaster Innovation Funnel

De conferentie was niet alleen een belangrijke gelegenheid om allerlei toepassingen te zien. Er was ook veel informatie over de doorontwikkeling van de technologie en nieuwe extensies. In 2017 zullen wij als ArchiXL de organisatie van het congres op ons nemen en verwelkomen we de internationale Mediawiki gemeenschap. Onze klanten zijn daarbij ook van harte welkom.

Contact

ArchiXL B.V.
Nijverheidsweg Noord 60-27
3812 PM Amersfoort

Telefoon: 033 258 5545

E-mail: info@archixl.nl

   

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuws en ontwikkelingen binnen ArchiXL?

Aanmelden voor de nieuwsbrief