dienst

Aan de slag met de Omgevingswet

Hoe zorgt u dat uw informatievoorziening klaar is voor de Omgevingswet? Welke stappen kunt u als organisatie zetten?

Specialist met kennis en een gedegen aanpak

In 2022 treedt de Omgevingswet in werking . Een enorme verandering in wetgeving die grote gevolgen heeft voor de informatievoorziening binnen de overheid. Wij hebben door jarenlange ervaring veel kennis van de processen, systemen, gegevens en standaarden die van belang zijn voor de Omgevingswet. Zo dragen we bij aan de architecturen voor de Omgevingswet voor gemeenten (GEMMA) en het ontsluiten van informatie over de leefomgeving en het verbeteren van de kwaliteit ervan. Daardoor zijn wij dé specialist op het gebied van de processen en informatievoorziening voor de Omgevingswet. Wij hebben een gedegen aanpak ontwikkeld, waarmee we gemeenten, waterschappen en provincies helpen hun informatievoorziening klaar te stomen voor de Omgevingswet. Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? We gaan graag in gesprek!

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

Ontdek de mogelijkheden. We gaan graag met u in gesprek!

Wat bieden wij?

Naast specifiek inhoudelijk advies, bieden wij een aanpak voor het invoeren van de Omgevingswet.

Inhoudelijk advies: specifieke kennis voor de Omgevingswet.

  • Gegevensbeheer en gegevenskwaliteit: de Omgevingswet vraagt veel van overheidsorganisaties op het gebied van gegevens en informatie. Wij zorgen dat uw gegevensbeheer maximaal is voorgesorteerd op de Omgevingswet;
  • Regelbeheer: de Omgevingswet stelt regels centraal. Regels vertellen een gebruiker wat wel en niet mag op een bepaalde locatie. Dezelfde regels ondersteunen de ambtenaar bij het toekennen van een vergunning. Regelbeheer is hierbij essentieel;
  • Architectuur: de Omgevingswet komt met een aanzienlijk aantal eisen op het gebied van informatievoorziening. Met enterprisearchitectuur voert u gericht wijzigingen door in uw informatievoorziening, zodat deze klaar is voor de Omgevingswet.


Aanpak: de informatievoorziening van uw organisatie klaar voor de Omgevingswet.

  • Nulmeting Informatievoorziening Omgevingswet: inzicht in de huidige situatie van de informatievoorziening van uw organisatie.
  • Toekomstige situatie: op basis van landelijke standaarden creëren we samen een toekomstbeeld, waarbij uw informatievoorziening klaar is voor de Omgevingswet.
  • Analyse en plan van aanpak: wat staat uw organisatie te doen om klaar te zijn voor de Omgevingswet.
  • Informatievoorziening kick-off workshop: na deze interactieve workshop is uw organisatie op de hoogte van de Omgevingswet en de veranderingen op het gebied van informatievoorziening.

Voorbeelden van onze Omgevingswet projecten:

gemma

GEMMA Doelarchitectuur Omgevingswet

De doelarchitectuur beschrijft de gewenste situatie per 2022 en verder van de gemeentelijke informatievoorziening in samenhang met de keten.

rivm

Gegevenskwaliteit in de Omgevingswet

Er is een artikel verschenen in de Geo-Info over informatiehuizen en gegevenskwaliteit. Het artikel is geschreven door Danny...

kadaster

Innovatieve ‘list’ voor Kadaster

Twee jaar heeft het Kadaster gewerkt aan de ontwikkeling van een dataplatform om een grote diversiteit aan geografische gegevens...

Illustratie communiceren
Ook aan de slag met de Omgevingswet?

Neem contact met ons op en ontdek wat we voor uw organisatie kunnen betekenen.

Adres

Nijverheidsweg Noord 60A-27
3812 PM  Amersfoort
Nederland

→ Route

© ArchiXL  |  KvK 05084421