event

ArchiXL gebruikersdag

  • Woensdag 18 mei 2022
  • Van 13.00 tot 17.00 uur
  • Muntgebouw, Leidseweg 90, 3531 BG Utrecht

Op woensdag 18 mei van 13:00 tot 17:00 organiseert ArchiXL een dag voor gebruikers van het platform van ArchiXL. De dag zal specifieker gaan over hoe referentiearchitecturen gebruik maken van het platform. De gebruikersdag vindt plaats in het Muntgebouw te Utrecht. Bij aankomst ontvangt u een inspirerende goodiebag, dus mis het niet!

Referentiearchitecturen

Referentiearchitecturen worden steeds belangrijker in het werk van architecten in de diverse domeinen, zoals gemeenten, waterschappen, veiligheidsregio’s, woningbouwcorporaties en het onderwijs. Het gebruik van en het publiceren van architectuurkennis is echter niet altijd eenvoudig. De hoeveelheid vastgelegde kennis is al snel overweldigend, waardoor betrokkenen  soms door de bomen het bos niet meer zien.

Tijdens onze gebruikersdag nemen wij u mee in hoe verschillende sectoren gebruik maken van ons platform. Verschillende organisaties zullen hierover vertellen vanuit het perspectief van hun referentie-architectuur.  Er wordt ingegaan op de referentiearchitectuur voor het funderend onderwijs (FORA) bij Kennisnet, voor de overheid (NORA) bij ICTU, voor woningcorporaties (CORA) bij CorpoNet en waterschappen (WILMA) bij Het Waterschapshuis. Daarnaast nemen wij een kijkje in de toekomst en presenteren wij onze visie voor de toekomstige ontwikkelingen rond het ArchiXL semantisch platform. Tenslotte willen we in een paneldiscussie de opzet bespreken van een gebruikersgroep voor ons platform. 

Illustratie conversatie met telefoon
Aanmelden voor dit event?

Meld u aan voor Metadata, hoeksteen onder een goede informatiehuishouding: 

Adres

Nijverheidsweg Noord 60A-27
3812 PM  Amersfoort
Nederland

→ Route

© ArchiXL  |  KvK 05084421