opleiding

Architectuurprincipes

Architectuurprincipes zijn het gereedschap van de architect om de belangrijkste uitgangspunten vast te leggen. Zij stellen kaders aan het ontwerp van de organisatie en de bijbehorende informatievoorziening. Daarmee scheppen ze helderheid en voorkomen ze nutteloze discussies. Daarnaast zorgen ze ervoor dat belangrijke risico’s worden vermeden. Architectuurprincipes zijn dan ook de hoeksteen van architectuur en het opstellen ervan is een kernvaardigheid van architecten.

In deze cursus worden zowel de huidige theoretische inzichten, als praktische ervaringen met architectuurprincipes belicht. Hierdoor is de deelnemer in staat goed te doorgronden wat architectuurprincipes zijn, maar krijgt hij of zij bovendien praktische handvatten om deze in de praktijk toe te passen.

Cursusgeld

De kosten bedragen € 1400,00 exclusief BTW en zijn inclusief materiaal, koffie, thee en een lichte maaltijd.

Cursusduur en locatie

De cursus duurt twee dagen van 09:30 tot 17:00 uur of van 14.00 tot 21.00 uur en kan in-company of in overleg op kantoor ArchiXL gegeven worden.

Leerdoelen

Kennis hebben van het enterprisearchitectuur vakgebied in het algemeen en de rol van architectuurprincipes;

Kennis hebben van architectuurprincipes en de wijze waarop deze kunnen worden gebruikt;

De vaardigheid hebben zelf architectuurprincipes op te stellen en bestaande architectuurprincipes te beoordelen.

Programma

Dag 1: Inleiding en overzicht

Op deze dag wordt een overzicht gegeven van architectuurvakgebied en de rol van architectuurprincipes. Daarnaast wordt dieper ingegaan op architectuurprincipes zelf: de concepten, het totstandkomingsproces en best-practices rond architectuurprincipes. Op deze dag wordt ook een casus uitgewerkt. Huiswerk is het toepassen van de theorie op de situatie van de deelnemer.

Dag 2: Verdere verdieping en toepassing

Op deze dag wordt dieper ingegaan op architectuurprincipes: welke principes zijn er en hoe hangen ze met elkaar samen? De theorie wordt toegepast op de eigen situatie van de deelnemer. Ook wordt ingegaan op de toepassingsgebieden van architectuurprincipes en worden bestaande principes beoordeeld.

Doelgroep

De cursus is relevant voor iedereen die zijn architectuurwerk op een hoger niveau wil brengen. Van deelnemers wordt een hbo-denkniveau verwacht.

Werkvormen

De cursus bestaat voor een deel uit presentaties, maar bevat ook veel ruimte voor oefening en discussie. Er wordt in de cursus gebruik gemaakt van een casus, maar de deelnemers worden ook in de vorm van huiswerk gevraagd hun eigen praktijksituatie in te brengen.

Data

Deze cursus wordt op dit moment alleen als in-company training aangeboden.

Illustratie inschrijven voor opleiding
Deze opleiding volgen?

Schrijf u in voor deze opleiding via het formulier achter de onderstaande button.

© ArchiXL  |  KvK 05084421