kennis

Blog

In onze blogs nemen we u mee in de wereld van enterprise- en informatie-architectuur. 

24-07-2023

Wat is een informatiemodel?

Informatiemodellen zijn krachtige hulpmiddelen. Ze helpen ons complexe problemen te ontleden, oplossingen te ontwerpen en informatie te delen waardoor we de wereld om ons heen beter kunnen begrijpen. Maar wat is een informatiemodel precies en hoe maak je er een? 

30-06-2023

15 jaar ArchiXL – time flies

Zelf ben ik pas 2.5 jaar in dienst bij ArchiXL, maar ruim 15 jaar geleden was het moment dat ArchiXL opgericht werd. Vorige week vierden wij met elkaar het derde lustrum in Londen.

14-10-2022

Kritisch denken over digitalisering

We hebben als KNVI/DANW interessegroep kritisch denken van informatie op het DADD congres op 6 oktober een sessie georganiseerd om kritisch te kijken naar digitalisering. Aanleiding hiervoor waren een aantal sessies die we eerder over het onderwerp hadden georganiseerd.

06-12-2020

Hoeders van thesauri, verenigt U!

Begrippen worden als sinds mensenheugenis beschreven in woordenboeken en meer recentelijk in thesauri, ontologieën en vocabulaires. Taal speelt een belangrijke rol bij het verbinden van mensen. 

Illustratie laten we kennismaken

Samen de toekomst realiseren?

Wij helpen uw organisatie met excelleren op het gebied van enterprise- en informatie­architectuur. In onze oplossingsgerichte werkwijze staat kennis delen centraal.

Adres

Nijverheidsweg Noord 60A-27
3812 PM  Amersfoort
Nederland

→ Route

© ArchiXL  |  KvK 05084421