wie zijn wij

Wij zijn ArchiXL

Een onafhankelijk adviesbureau, gespecialiseerd in enterprise- en informatiearchitectuur. Wij adviseren organisaties bij het operationaliseren van hun strategie. Onze naam is een samenvoeging van ‘architectuur’ en ‘excelleren’. Door onze dienstverlening behalen organisaties hun doelen, waardoor zij excelleren.

Pragmatisch en doelgericht

Onze pragmatische en doelgerichte werkwijze maakt ons onderscheidend. We leveren toegevoegde waarde, passend bij de context van een organisatie. Als specialist kennen we alle relevante methoden en technieken op het gebied van architectuur. Onze medewerkers vallen op door hun communicatieve vaardigheden, resultaatgerichtheid, en hun abstractie- en inlevingsvermogen.

Illustratie stel je vraag

Wat doen wij

Een moderne organisatie is als een levend organisme. De verschillende organen binnen dit organisme moeten goed op elkaar afgestemd zijn. Deze organen kunnen bijvoorbeeld de verschillende afdelingen binnen een organisatie voorstellen. Deze afdelingen spreken niet altijd dezelfde taal en kunnen daarom lastig communiceren. Voor de HR-afdeling is het lastig om de technische taal van de IT-afdeling te spreken, om zo hun wensen helder te communiceren. Door deze communicatieproblemen kan de samenhang al snel uit het oog worden verloren, waardoor de twee afdelingen niet meer goed kunnen samenwerken.

Door kennis te mobiliseren zet je anderen in hun kracht en stijg je samen tot grote hoogte.”

Dit is waar ArchiXL te hulp schiet. Door oplossingsgericht met uw probleem aan de slag te gaan, gaan wij opzoek naar de verbindende factor binnen uw organisatie. Dit doen we met behulp van onze passies voor enterprisearchitectuur en kennismanagement. Deze passies zijn in de loop der jaren samengesmolten tot een aantal flexibele software. Zo brengen wij de samenhang in kaart én zorgen we dat deze kennis niet verloren gaat. Ook nadat de opdracht klaar is, want als visionair denken wij altijd met u mee vooruit.

Maak kennis met de mensen van ArchiXL

Onze medewerkers onderscheiden zich door hun communicatieve vaardigheden, resultaatgerichtheid en hun inlevingsvermogen.

Onze principes

Standaard methode

Onze aanpak is gebaseerd op standaardmethoden en technieken zoals ArchiMate™ en TOGAF, en daarmee op de kennis en ervaring van anderen;

Hergebruik

Organisaties lijken in veel opzichten op elkaar en hergebruik van kennis en architecturen is daarom verstandig;

Iteratief werken

Het is belangrijk snel antwoord te geven op vragen vanuit de organisatie;

Concrete en bruikbare resultaten

Architectuurproducten moeten direct bruikbaar zijn en waarde opleveren voor de organisatie;

Samenwerking

Veranderen doe je samen. Daarmee bundel je kennis en denkvermogen, en ontstaat draagvlak voor de verandering;

”Just enough” architectuur

Architectuurdocumenten moeten bijdragen aan de doelstellingen en beschrijven wat noodzakelijk is;

Mobiliseren kennis

Architecten moeten zich vooral richten op het verzamelen, analyseren, genereren en verspreiden van kennis.

Op al onze diensten zijn onze algemene leveringsvoorwaarden van toepassing.

Illustratie grote prestaties
Grote prestaties neerzetten in een klein team?

Wij zijn een no nonsens organisatie met veel kennis op gebied van organisatieveranderingen en ICT. 

© ArchiXL  |  KvK 05084421