opleiding

De organisatie van architectuur

Het inbedden van enterprisearchitectuur en daarmee het werken onder architectuur in de organisatie vergt een nieuwe kijk op het werk en op de organisatie. Dit veranderproces moet stap voor stap doorlopen worden.

Steeds meer organisaties gebruiken architectuur om hun organisatie te stroomlijnen en samenwerking met andere bedrijven mogelijk te maken, zonder daarbij in de complexiteit het overzicht te verliezen. enterprisearchitectuur helpt inzicht te krijgen in samenhang, richting te geven aan nieuwe ontwikkelingen, en als communicatiemiddel door heel de organisatie heen. Door dit inzicht in de samenhang van de organisatie kunnen gevolgen van beslissingen en veranderingen over de gehele breedte van de organisatie overzien, gepland of gecommuniceerd worden.

Deze cursus richt zich op het opzetten van architectuur vanuit het management perspectief. Welke effecten heeft het op uw organisatie, wat moet er georganiseerd worden maar vooral ook: hoe behoud ik het werken onder architectuur en kan ik voor constante ontwikkeling en groei zorgen?

Cursusgeld

De kosten bedragen € 1400,- exclusief BTW en zijn inclusief materiaal, koffie, thee en een buffet.

Cursusduur en locatie

De cursus duurt vier dagdelen van 18:00 tot 21:30 uur en kan in-company of in overleg op kantoor ArchiXL gegeven worden.

Kennismaken met het vakgebied enterprisearchitectuur en de daarbij behorende methoden en technieken;

Kennis hebben van de belangrijkste architectuurprocesmethodieken;

Kennis hebben van architectuurassessment methodieken;

Kennis hebben van, en inzicht krijgen in het organiseren van werken onder architectuur in de eigen organisatie.

Programma

Dagdeel 1 en 2: Het opzetten van Werken onder Architectuur

Hoe richt ik het architectuur proces in en hoe pas ik mijn organisatie aan, zodat het proces ook werkt? Hoe meet ik het architectuurniveau dat mijn organisatie heeft, en wat moet ik ontwikkelen om op het gewenste niveau te komen? Welke competenties zijn nodig om te kunnen werken onder architectuur, en welke vaardigheden voor welke rollen zijn noodzakelijk?

Dagdeel 3 en 4: Het verder uitbouwen van werken onder architectuur

Als werken onder architectuur eenmaal is ingericht, hoe zorg ik ervoor dat het ook zo blijft? Hoe zorg ik ervoor dat mijn architectuurniveau stijgt? Hoe blijft de organisatie gemotiveerd en hoe blijf ik succes behalen met werken onder architectuur?

Doelgroep

Business en ICT-managers, projectleiders en Business en IT-architecten. Deze hebben na de cursus een goed inzicht van het vakgebied enterprisearchitectuur en hoe werken onder architectuur bij hun specifieke organisatie ingevuld kan worden. De cursus wordt gegeven op hbo-niveau.

Werkvormen

Naast theorie wordt veel tijd genomen om met elkaar te discussiëren en cases uit te werken. 

Data

Deze cursus wordt op dit moment alleen aangeboden als in-company training. De data zijn daarmee in overleg.

Illustratie inschrijven voor opleiding
Deze opleiding volgen?

Schrijf u in voor deze opleiding via het formulier achter de onderstaande button.

© ArchiXL  |  KvK 05084421