Remco

Remco de Boer

partner

Remco de Boer is partner bij ArchiXL. Als praktiserend informatiearchitect is hij betrokken bij verschillende architectuurprojecten, met name in het onderwijsdomein. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor de coördinatie van interne R&D-activiteiten en leidt hij de ontwikkeling van het semantisch kennismanagementplatform WikiXL™.

Hij promoveerde op een onderzoek naar architectuurkennismanagement en de rol van architectuurkennis bij kwaliteitsbeoordelingen van IT-systemen. Zijn ideeën over architectuurkennismanagement hebben een merkbare impact gehad op de manier waarop de Nederlandse publieke sector en andere organisaties thans omgaan met hun architectuurkennis.

Remco is een sterk conceptueel en analytisch denker. Zijn technische achtergrond maakt echter dat hij zich ook thuisvoelt in de meer technische details. Hij is een actief lid van de internationale architectuurgemeenschap en publiceerde en presenteerde wereldwijd diverse artikelen over software- en informatiearchitectuur en kennismanagement. Naast zijn advieswerkzaamheden doet hij onderzoek naar het toepassen van kennismanagement en kennistechnologie om architectuurkennis beter te beheren en te ontsluiten.

Illustratie laten we kennismaken
Samen de toekomst realiseren?

Wij helpen uw organisatie met excelleren op het gebied van enterprise- en informatie­architectuur. In onze oplossingsgerichte werkwijze staat kennis delen centraal.

Adres

Nijverheidsweg Noord 60A-27
3812 PM  Amersfoort
Nederland

→ Route

© ArchiXL  |  KvK 05084421