22-12-2023

ArchiXL traineeship: vier vragen aan Robin, junior consultant en developer bij ArchiXL

Wat zou je iemand die een baan zoekt aanraden?

Als je net klaar bent met je studie, raad ik je aan om na te vragen bij bijvoorbeeld je scriptiebegeleider of er bedrijven zijn die zij kunnen aanraden. Vaak werken instellingen in het hoger onderwijs samen met commerciële bedrijven voor stageopdrachten of scripties, en hebben ze daardoor mogelijk een idee met welk bedrijf jij een goede match zou zijn. Ook kunnen ze je op deze manier behoeden voor bedrijven waar ze mogelijk minder goede verhalen over hebben gehoord. Daarnaast is LinkedIn een krachtige tool om potentiële werkgevers te vinden, en om jezelf zichtbaar te maken op de arbeidsmarkt.

Hoe zou je jouw eerste jaar bij ArchiXL in 3 woorden vatten? En waarom deze drie woorden?

Dynamisch, innovatief, inspirerend.
Dynamisch omdat ik met veel inhoudelijk diverse projecten bezig ben geweest, en heb geschakeld tussen consultancy en development. Innovatief omdat ik vanuit mijn rol als developer heb mogen werken aan een nieuw product dat een grote bijdrage zal leveren aan ons platform. Inspirerend omdat ik onwijs veel kennis heb op mogen doen in dit eerste jaar.

Waarom heb je voor het ArchiXL traineeship gekozen?

Het komt niet als een verrassing na mijn antwoord op de eerste vraag, maar ik ben bij ArchiXL terecht gekomen op aanraden van mijn scriptiebegeleidster. Eén van mijn eerste gesprekken was met Joeri van Es, die ook net “vers” van zijn studie aan de Vrije Universiteit bij ArchiXL ging werken. Hij versterkte mijn enthousiasme over ArchiXL, en kon ook het positieve beeld dat mijn scriptiebegeleidster over ArchiXL had geschept bevestigen. Tevens heeft het voor mij een grote rol gespeeld dat ik mijn consultancy-werkzaamheden kan combineren met programmeren.

Wat doe je eigenlijk als junior consultant binnen ArchiXL?

Dat is erg divers. Ik ben het gehele jaar voor enkele dagen per week werkzaam geweest bij de Hogeschool Inholland, waar ik werk aan de informatiearchitectuur en het modelleren van processen die kritiek zijn om het onderwijs te kunnen uitvoeren. Bij die opdracht kwam het goed van pas dat ik ook developer ben; ik kon namelijk een uitbreiding voor ons architectuurpublicatieplatform maken, die mij ondersteunt bij het maken en beheren van BPMN-diagrammen.
Verder ben ik bezig geweest met een opdracht bij Kennisnet, om de Funderend Onderwijs Referentie Architectuur (FORA) uit te breiden met informatie over de verwerking van persoonsgegevens (in het kader van de AVG). Daarnaast heb ik nog meerdere kleine projecten gedaan, en was ik bezig met het onderhouden van ons platform en het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten voor klanten.

Interessant? Deel het!
Illustratie stel je vraag
Meer weten over deze blog?

Neem contact op met ons, we vertellen er graag meer over!

© ArchiXL  |  KvK 05084421