04-07-2023

15 jaar ArchiXL - een aantal hoogtepunten

ArchiXL, adviesbureau op het gebied van kennismanagement en architectuur, viert dit jaar zijn 15-jarig bestaan.

20230624 113406

Sinds de oprichting heeft ArchiXL een belangrijke rol gespeeld in het transformeren van organisaties door middel van innovatieve technologische oplossingen. Ter ere van deze mijlpaal werp ArchiXL een blik op enkele van de meest gedenkwaardige hoogtepunten uit hun geschiedenis.

Met een diepgewortelde passie voor het leveren van hoogwaardige diensten aan klanten in diverse sectoren, heeft ArchiXL zich weten te onderscheiden door zijn expertise in enterprise-architectuur, businessprocessen en digitale transformatie. Gedurende de afgelopen 15 jaar heeft het bedrijf een indrukwekkende staat van dienst opgebouwd, waarbij het talloze organisaties heeft geholpen om hun bedrijfsvoering te verbeteren en concurrentievoordeel te behalen in een steeds veranderend technologisch landschap. Hier zijn zes van de vele hoogtepunten uit de geschiedenis van ArchiXL:

Oprichting in december 2007: een van de belangrijkste hoogtepunten van ArchiXL is toch wel de oprichting in 2007. Het moment dat onder andere Danny Greefhorst bij de KvK vandaan kwam, was het begin van de naam ArchiXL, met toen de slogan “Accelerate 2 Excellence”.

Verhuizing naar Nijverheidsweg-Noord 60A-27 in 2008: na een tijdje een kantoorruimte voor een dag per week te huren, werd er besloten om een vast kantoor te huren. Deze plek kan namelijk ook voorzien in het opslaan van eigen spullen en een indeling zoals wenselijk. En niet te vergeten: de karakteristieke schilderijen aan de muur.

ArchiXL begint met opleidingen te verzorgen in 2009: kennisdeling is altijd een belangrijk onderdeel geweest binnen ArchiXL. Dit is terug te zien in de verschillende publicatiemiddelen omtrent (architectuur)kennis. Daarom is het niet gek dat ArchiXL ook begonnen is aan het geven van opleidingen in de vorm van cursussen en trainingen.

Invoering WikiXL in 2010: het puzzelen met semantische wiki’s en deze toepassen in kennismanagement leidde uiteindelijk tot het eerste product van ArchiXL genaamd WikiXL: een kennismanagementplatform gefocust op het structureren, integreren en delen van architectuur, kennis en content.

Oplevering Triple A wiki in 2011: het opleveren van de wiki voor de Triple A encyclopedie voor MBO-ICT. Deze wiki omvatte bijna alle mogelijke opties en uitbreidingen die toen mogelijk waren met daarbij een aantal maatwerk oplossingen voor speciale vraagstukken. Hiermee werd de Triple A wiki het boegbeeld van WikiXL.

Grens van 10 ArchiXL’ers bereikt in 2013: met de komst van twee nieuwe medewerkers in 2013, groeide het aantal medewerkers van ArchiXL voor het eerst boven de 10. Dit aantal bleek een duurzame hoeveelheid te zijn, sinds het aantal medewerkers niet hard gegroeid is sindsdien.

Terwijl ArchiXL zijn 15-jarig bestaan viert, kijkt het bedrijf trots terug op zijn prestaties en blijft het zich inzetten om toonaangevend te blijven in het leveren van waardevolle oplossingen aan klanten wereldwijd. Met een sterke focus op samenwerking, klantgerichtheid en technologische innovatie staat ArchiXL klaar om de komende jaren nieuwe mijlpalen te bereiken en de digitale transformatie van organisaties voort te stuwen.

Interessant? Deel het!
Illustratie stel je vraag
Meer weten over dit artikel?

Neem contact op met ons, we vertellen er graag meer over!

© ArchiXL  |  KvK 05084421