17-10-2022

Linked data op conferentie van Semantic Mediawiki in Breda, 26-28 oktober

De internationale conferentie SMWcon brengt gebruikers en ontwikkelaars van Semantic Mediawiki bij elkaar. ArchiXL gebruikt Semantic Mediawiki voor onze kennismanagement-oplossingen.

This news item is only available in Dutch. For more information in English, please contact one of our people.

De internationale conferentie SMWcon brengt gebruikers en ontwikkelaars van Semantic Mediawiki bij elkaar. ArchiXL gebruikt Semantic Mediawiki voor onze kennismanagement-oplossingen. Daarom zijn wij sponsor en organiseren wij een track over Linked Data. Ook geven onze collega’s Jan Willem en Joris presentaties. Vanaf woensdag 26 oktober is de conferentie gratis online bij te wonen, maar veel deelnemers uit Europa en daarbuiten zijn in Breda aanwezig.

Tijdens de conferentie in Breda laten verschillende organisaties zien hoe zij Semantic Mediawiki toepassen in de praktijk, en hoe zij daarvoor doorontwikkeld hebben op het open source platform voor kennismanagement. Hier komen ook verschillende Nederlandse toepassingen naar voren.

Joris Dirks van ArchiXL zal bijvoorbeeld praten over een recent project van Forum Standaardisatie en de Nederlandse Overheid Referentie-Architectuur. Zij publiceren informatie over toepassen van standaarden binnen de publieke sector. Zij gaan dit vanuit Semantic Mediawiki beheren en ontsluiten als linked open data, zodat anderen kunnen aansluiten op deze informatie.

Jan Willem van Veen laat een praktijkvoorbeeld zien hoe Semantic Mediawiki gebruikt kan worden voor annotatie technieken in combinatie een thesaurus en Artificial Intelligence. Een redacteur heeft daarbij de mogelijkheid om automatisch te annoteren met een zelf gekozen thesaurus die het beste past bij de te annoteren tekst. 

SMWcon wordt gehouden in Hotel Leonardo naast treinstation Breda. Meer informatie en inschrijven voor lokaal of online deelname kan via https://www.semantic-mediawiki.org/wiki/SMWCon_Fall_2022. Als u meer wil weten, kunt u ook altijd contact opnemen met een van onze collega’s.

Interesting? Share it!
Illustratie stel je vraag
Want to know more about this article?

Contact us, we will be happy to tell you more!

© ArchiXL  |  Chamber of Commerce  05084421